Sayfa: 1 2 [3] 4
  Yazdır  
Gönderen Konu: Okuduğunuz ve tavsiye edeceğiniz kitaplar  (Okunma Sayısı 2427 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehlika
Yeni üye
*

« Yanıtla #30 : 24 Temmuz 2009, 15:20:43 »

bayağı zamandır okuduğum ama netten ayrı kaldığım için paylaşamadığım kitaplar;
1_ Lübnanlı yazar MİHAİL NUAYME -KALK VE SON GÜNÜNE VEDA ET (İnsanı kitabın sonuna kadar bağlayıp sonunda dehsete düşürüyor)
2-Yine MİHAİL NUAYME -ARKAŞ IN GÜNLÜĞÜ
3-Yine Lübnanlı HALİL CİBRANın ;KIRIK KANATLAR-AŞK MEKTUPLARI-ASİ RUHLAR-FIRTINALAR-KUM VE KÖPÜK,adlı kitapları
4-ZEYNEP BURUCERDİ (Asıl adı ZEHRA REHNEVERD)-KADININ ADI (Biz kadınları özelliklede KİMYASI BOZULMUŞ olan günümüz kadınlarını kendine getirecek bir kitp)
5-ATASOY MÜFTÜOĞLU-FİRAK
6-CELALEDDİN VATANDAŞ-HZ.MUHAMMEDİN HAYATI VE İSLAM DAVETİ 2CİLT(Hz.Muhammed(sav)in hayatını anlatan birçok kitaptan farklı olarak tevhidi ön planda tutup israiliyata yer vermeden Mekke dönemini bir ciltte Medine dönemini de bir ciltte anlatan nadide bir eser.Tavsiye ediyrm)
7-şuan elimde olan CELALEDDİN VATANDAŞın VAHİYDEN KÜLTÜRE adlı kitabı çok güzel

BİRDE ARKADaŞLARDAN RİCAM OKUDUKLARI KALİTELİ KİTAPLARI PAYLAŞSINLAR.BU KONUDA PASİF VE EKSİK BULUYORUM

HER KALBİN ÇARPINTISI AYNI ZAMANDA KENDİ ECELİNİN AYAK SESİDİR
YUSUF GUZEL
Full Member

« Yanıtla #31 : 24 Temmuz 2009, 16:56:34 »

kesinlikle -MUSTAFA İSLAMOĞLU -
bütün arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum bütün kitaplarını
 YÜREK FETHİ...okunulası bir kitap..söylemesi bizden...

''Koyun insandan daha hassastır.
        Çünkü çobanın seslenmesi
  onu otlamaktan alıkoyarken
Allah'ın daveti karşisinda insan,
ona biğane kalmaktadır.''
YUSUF GUZEL
Full Member

« Yanıtla #32 : 24 Temmuz 2009, 17:05:08 »

bir de arkadaşlar SONSUZ NUR  m.fethullah gülen...
peygamberimizin hayatı.ahlakı yaşadıkları o kadar güzel  anlatılmışki..
mükemmel bir çalışma...bir solukta okuyacaksınız..
şiddetle tavsiye ediyorum....

''Koyun insandan daha hassastır.
        Çünkü çobanın seslenmesi
  onu otlamaktan alıkoyarken
Allah'ın daveti karşisinda insan,
ona biğane kalmaktadır.''
emn_yklmz
Sr. Member

aboo

« Yanıtla #33 : 24 Temmuz 2009, 20:07:01 »

İskender Pala-Katre-i Matem

Güzelmiş

İlitam okuyan masum köylü.
mehlika
Yeni üye
*

« Yanıtla #34 : 05 Ağustos 2009, 01:04:57 »

M.SAİD RAMAZAN EL-BUTİ ;MEM U ZİN KİTABI. (AHMED-İ XANİ NİN MEŞHUR MEM U ZİN İNİ YERDE YEŞERİP GÖKTE OLGUNLAŞAN BİR AŞK ROMANI OLARAK ANLATMIŞ. BİR GECEDE BİTİRDİM 150 SAYFA. BU KİTABI OKUYUPTA YAŞ AKMAYAN GÖZE ŞAŞARIM DOĞRUSU )

emn_yklmz
Sr. Member

aboo

« Yanıtla #35 : 05 Ağustos 2009, 05:32:35 »

Size okuyup da tavsiye etmeyeceğim bir kitap söyleyeyim. Alacakaranlık (twilight) ingilizcesi parantez olsun. Çok satanlardan inmeyen, her kitapçıda karşımıza çıkan, hatta sidicide falan filmi, soundtrack albümü göze hoş gelen serimsi bi şey. Şimdi aranızda bunu önceden tavsiye ettiğim arkadaşlar var. İlk okuduğumda ben de "vaay, uff" gibi tepkilerle beğenmiştim. Fakat ikinci kitabını  -ki bunun ismi Yeniay'dır (newmoon)- okuduğumda ilk kitapda aldığım hazzı yarıya düşürdü. Üçüncü kitap ise -ki bunu da ismi Tutulma'dır (orcinal ismini bilmiyorum) pembe dizi tadında olaylar gelişiyor. Bitirmek için zorluyorum, neden bunu yapmak zorunda olduğumu da bilmiyorum, son kitabını da okumayacağım sanırım. Yani dördüncü kitap -ki bunun ismini bilmiyorum. çok da önemli değil- Durun sonunu söyliim de hiç okumayın. Şaka şaka daha ben de okumadım. Gerçi arkadaşım sounda şey olduğunu söyledi. Evet, o da gıcık biri. Neyse, bu arada kızlar Edward karakterine bayılıyorlarmış ama yok bi şey. Elin vampiri işte. Fantastik bir aşk karakteri. Kurtadamlar da var. Onlar da çok artistik insanlar. Harry Potter okuyun daha iyi.

mehlika
Yeni üye
*

« Yanıtla #36 : 08 Eylül 2009, 13:53:35 »

CELALEDDİN VATANDAŞ (TEVHİD VE DEĞİŞİM)

emn_yklmz
Sr. Member

aboo

« Yanıtla #37 : 08 Eylül 2009, 14:16:16 »

Cenab-ı Aşk'a Dair-Dücane Cündioğlu

Kaknüs yayınları-144 s. ama 500 sayfalık bir kitap okumuş gibi oluyor insan. Aynı paragrafı dört defa okuduğum yerler az değil. Yazarımız biraz kendisi de kasıyor ama sonuçta güzel. İşte kitapdan bir kaç başlık:

o "aşk olsun" dedi ve oldu

herkes en nihayetinde kendisi kadar yalnızdır

kendine kendinde yer açmalısın

bugün kendin için ne yaptın?

yola çıkmak yoldan çıkmaktır

ölümün üstesinden gelmeyenin üstesinden gelir ölüm

olmak ölmektir

kazası olmayan tek ibadet: yaşamak
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2009, 14:16:57 Gönderen: emn_yklmz » Logged

luser
Yeni üye
*

« Yanıtla #38 : 08 Eylül 2009, 15:02:52 »

bilinç serisi 22 kitaptan oluşuyor

kulluk bilinci
ahiret bilinci
namaz bilinci
sanat bilinci
devlet bilinci
kültür bilinci
tarih bilinci
siyaset bilinci
ümmet bilinci
şehadet bilinci
ahlak bilinci
kuran bilinci
sünnet bilinci
zaman bilinci
dua bilinci
bilgi bilinci
aile bilinci
iktisat bilinci
sağlık bilinci
tavsiyeler
takva bilinci
cihad bilinci                         bilinçlenmek için okuyun........
hasan
Yeni üye
*

« Yanıtla #39 : 08 Eylül 2009, 16:28:06 »

Abdülhamit'in Kurtlarla Dansı-Mustafa ARMAĞAN
LÂ Sonsuzluk Hecesi-Nazan BEKİROĞLU
Aşk-Elif Şafak
nurulhak
Hero Member

« Yanıtla #40 : 08 Eylül 2009, 23:37:35 »

Ali Ulvi Kurucu Hatıralar
Nazan Bekiroğlu-Cümle Kapısı
Cemil Meriç-Umrandan Uygarlığa
Sezai Karakoç serisi
İsmet Özel serisi
Bülent Akyürek,Sadık yalsızucanlar,İlber Oltaylı,İskender Pala,Senai Demirci,Rasim Özdenören vs.. yazarların kitaplarını tavsiye edebilirim
 Genelde yazar ismi yazdım çünkü bu yazarların tüm eserleri okumaya değer, eserlerini tek tek yazmaya üşendim, ayrıca okuyup bitirdiğim kitabın değerlendirmesini yapmak için tekrardan işgal ederim başlığı. Yararlı bir konu olumş  Göz kırpan

Ve sen yine denendiğinde.. Ve yine kalbin daraldığında.. Ve yine bütün kapılar kapandığında.. Ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde.. Uzun uzun düşün.. Ve hatırla yaratanını!.. "ALLAH kuluna kafi değil mi?" [Zümer Suresi - 36. Ayet]
nurulhak
Hero Member

« Yanıtla #41 : 08 Eylül 2009, 23:40:21 »

Ben de bu konferansları merak ediyordum. Ama üstadı tanımak için "Cinnet Mustatili"ni tavsiye ederim. Hapishanedeki yıllarını anlatıyor. İnanıyorum ki bu hapishanelerdeki çektiği eziyet bütün günahlarına kefaret olmuştur (inşallah)
Fevkalade bir eserden bahsetmişsiniz. Ben Üstad'ın Cinnet müstatilini okuduğumda Üstadı bu zamana kadar tanıyamadığımı düşündüm. Yalnız çok ağır bir kitap okumaya yürek ister, titreyerek okuduğumu hatırlıyorum  Üzgün imkan buldukca iktibaslar yapmaya cehd sarf ederim ama bu başlığa uygun düşmez tabi

Ve sen yine denendiğinde.. Ve yine kalbin daraldığında.. Ve yine bütün kapılar kapandığında.. Ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde.. Uzun uzun düşün.. Ve hatırla yaratanını!.. "ALLAH kuluna kafi değil mi?" [Zümer Suresi - 36. Ayet]
nurulhak
Hero Member

« Yanıtla #42 : 08 Eylül 2009, 23:41:25 »

selamun aleyküm arkadaşlar ben de size SON OSMANLI ŞEYHÜLİSLAMI MUSTAFA SABRİ EFENDİ'NİN "HALİFELİĞİN İLGASININ ARKA PLANI" diye çok güzel bi kitabı var alıp okursanız yakın tarih hakkında bilginiz olur ve bir çınar nasıl devrilmiş ve kimlerin elinde heba olmuş onu öğrenirsiniz selametle...
Merak ettiğim bir kitaptı, fuar kapanmadan almak istiyorum. Yayınevini bilen var mı?

nurulhak
Hero Member

« Yanıtla #43 : 08 Eylül 2009, 23:42:31 »

mustafa armağan.  sultan abdulhamidin kurtlarla dansı diye bi kitap.   içinde osmanlı sevgisi olan herkesin bu kitabı okuması gerek bence.hatta çocuklarımıza abdulhamid ismini vermeliyiz.sağlam karakter,güçlü irade ve sonsuz imanın müthiş örneği....  iyi okumalar Karizmatik
benimde okuduğum ve takdir ettiğim kitaplardan. Tavsiye ederim

nurulhak
Hero Member

« Yanıtla #44 : 08 Eylül 2009, 23:43:55 »

Bazı arkadaşlar Mustafa İslamoğlu kitaplarını tavsiye ediyor ben tavsiye etmiyorum ...
tavsiye etmeme sebebiniz nedirAçıklayın lütfen!
benim şahsi fikrim Mustafa İslamoğlunun düşüncelerinin ehli sünnete uymamasından dolayı tavsiye edilmemesi sanırım. Ancak ehli sünnet dısında da eserler okumak fayda sağlar mı okumalı mıyız, tartışılır, tavsiye etmeyen arkads bu konuda hassas sanırım

Sayfa: 1 2 [3] 4
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: